De terugkeer naar jouw authentieke zelf

 

Een reis naar binnen via de windrichtingen, de elementen, de adem, jouw unieke beweging en de cyclus van het leven, een innerlijke reis naar jouw authentieke zelf.

Na een kennismaking met elkaar en het delen van onze intenties gaan we gezamenlijk de zweethut voorzien van dekens, waarna we via het stenen ritueel onze intenties meegeven voor deze ceremonie. Wie of wat wil jij verwelkomen, transformeren, eren.

Samen met de vuurvrouw of vuurman ontsteken we het vuur welk vervolgens enkele uren mag branden om de stenen in de diepte te verwarmen. Dit is de tijd dat wij naar binnen mogen keren en ons innerlijk vuur te voeden via een ademreis. Via de verbonden adem word je meegenomen naar de diepere lagen in jezelf, ervaren wat er leeft in jou, wat gehoord en gezien wil worden, jezelf welkom heten.

Tegen de tijd dat de stenen warm genoeg zijn komen we samen bij het vuur om ons klaar te maken om via de windrichtingen, elementen, de warmte van de stenen en de geuren van verschillende kruiden in verbinding met elkaar verder te reizen naar onze eigen dieptes.

De hut wordt langzaam donkerder gemaakt zodat je in de vertraging kunt wennen aan de donkerte van de hut die symbool staat voor de baarmoeder van moeder aarde die jouw mag omhullen en beschermen om de diepe lagen in jezelf te ontmoeten en te helen. We reizen door de verschillende windrichtingen en elementen waarbij delen, zang, drum, verbinding en stilte elkaar zullen afwisselen. De hut bestaat uit 4 rondes. Bij iedere ronde worden nieuwe stenen naar binnen gebracht door de vuurvrouw/man. De stenen zijn de dragers van de wijsheid van de aarde, ze schenken ons verhalen en kennis. Ze worden ook wel de grootmoeders genoemd. Door het gieten van water over de stenen komt er hete stoom vrij die ervoor zorgt dat we gaan zweten. De hitte nodigt je uit diep te zakken in je eigen adem, uit het hoofd en in het lijf, in de ervaring in dit moment. Het nodigt je uit om op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau te reinigen. Bij het verlaten van de hut word je symbolisch herboren uit de schoot van moeder aarde. Je stapt opnieuw het leven in, verbonden met jouw authentieke zelf.

We ronden de ceremonie af met een deelronde waarin we terugkijken op de ervaringen van deze bijzondere dag

Tijdens een weekend ceremonie hebben we naast deze bijzondere innerlijke processen een heartdancing waarin je vanuit jouw authentieke zelf in verbinding mag met met elkaar via de magie van dans. We gaan spelen, plezier maken, genieten en het leven vieren. Een zeer bijzondere en verdiepende afsluiten van het weekend. 

We werken in kleine groepen van max 8 deelnemers, waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht.

 

Wat kun je verwachten?

  • Een krachtig team professionals met de nodige ervaringen en achtergrond
  • Afgestemde en trauma sensitieve ondersteuning
  • Heerlijk vegetarisch eten
  • Een reis met prachtige muziek gecombineerd met live instrumenten
  • Verbinding met elkaar vanuit het hart
  • Een unieke ervaring die nog geruime tijd doorwerkt

 

Datum:

Dagretreat: zondag  2 juni van 10.00 tot 20.00 / gemengd

Dagretreat: zondag 16 juni van 10.00 tot 20.00 / vrouwen  (Volgeboekt)

Weekendretreat: zaterdag 31 aug 13.00 tot zondag 1 september 15.00 / vrouwen

Locatie: de Vlindertuin in Heythuysen (Limburg)

Investering in jezelf:

Dag retreat: 175 euro (tijdelijke zomer actie: 145 euro)

Weekend retreat: 225 euro (eenmalige actie ivm fotorapportage gedurende het weekend: 165 euro)