Rots en Water individueel

Rots en Water is een psychofysieke methode om jouw meer in je kracht te zetten. Uitgangspunt is de psychofysieke driehoek. Via het versterken van het lichaamsbewustzijn middels vele lichaamsgerichte oefeningen en weerbaarheidstechnieken krijg je weer meer verbinding met jouw  gevoelswereld, ga jij je kracht weer ervaren en leer je emoties herkennen. Je leert dat jou lichaamshouding en ademhaling invloed heeft op jouw gevoelsleven en visa versa. Door dit vergroot bewustzijn zul jij je emoties beter kunnen reguleren, je sterker voelen en zal je zelfvertrouwen en weerbaarheid toenemen. 

Deze individuele sessies zijn zowel voor kinderen als volwassenen. 

Bij voldoende vraag is het tevens mogelijk om in kleine groepjes van 4 personen te werken.

Train de Trainer: 2-daagse Rots en Water focus op meisjes/vrouwen

De tweedaagse training richt zich op de basisvaardigheden en begrippen van het Rots en Water programma gerelateerd aan de specifieke ontwikkelingsopgaven en kwaliteiten van meiden en vrouwen. Tijdens deze training leren de deelnemers hoe zij de verschillende Rots en Water vaardigheden kunnen inzetten om meisjes en vrouwen te ondersteunen om vanuit eigen kracht in het leven te mogen, kunnen en durven staan.

Doelstellingen van de training zijn onder andere:

  • Bewustwording van het eigen lichaam, houding, emoties en reactiepatronen;
  • Je sterk voelen in je eigen lichaam, mogen en durven vertrouwen in jezelf en je eigen kracht.
  • Je kracht voelen, ervaren en die vanuit rust richting geven.
  • Ervaren dat je sterk bent en deze kracht leren omzetten in acties.
  • Het gebruik van mentale kracht verbonden met innerlijke kracht.
  • Omgaan met spannende situaties zonder het contact met jezelf te verliezen.
  • Eigen persoonlijk ruimte voelen en ervaren en deze ruimte mogen, kunnen en durven innemen.
  • Leren in actie te komen in ‘verlammende’ situaties

Naast theoretische onderbouwingen zullen we gedurende de training vooral praktisch aan de slag gaan met verschillende werkvormen.

Deze training is voor docenten, hulpverleners, trainers/coaches en therapeuten en ook een interessante specialisatie voor Rots en Water trainers die meiden en/of vrouwen willen ondersteunen om vanuit eigen kracht in het leven te gaan staan. 

De training wordt georganiseerd door het Rots&Water instituut Nederland en verzorgd door Linda Geraeds, Master Instructor. 

Locatie: Sportcentrum Oudenrijn bij Utrecht. Daarnaast is het voor een school/organisatie mogelijk deze training als incompany in te kopen via het Rots en Water instituut Nederland.

Data:  donderdag 17 en vrijdag 18 oktober 2024

Inschrijving loopt via het Rots en Water instituut Nederland. Onderstaande knop zal je rechtstreeks naar de site van Rots en Water brengen.