Sweat, Breathe and Dance, wombhealing special (vrouwen) 

Weekend retreat

 

Een reis naar binnen via de windrichtingen, de elementen, de adem, jouw unieke beweging en de cyclus van het leven. Een wedergeboorte van jouw authentieke zelf.

 

Voorafgaand aan de ademreis maken we contact met onze (energetische) baarmoeder.

Dit is een plek waar vrouwen vaak generaties lang diepe pijn, verdriet, schaamte, angst en trauma opslaan. Het is de plek waar het meest prille leven start. Juist door hier contact mee te maken en al dat aanwezig is te omarmen mag het gezien en erkent worden waardoor het ruimte krijgt en vastgezetten bewegingen weer mogen gaan stromen.

Na de ademreis zetten we onze reis voort in de donkerte van moeder aarde. De zweethut staat symbool voor de baarmoeder van moeder aarde. Ze mag jouw omhullen en beschermen om de diepe lagen in jezelf te ontmoeten en te helen en verbinding met andere vrouwen, zodat jij creatie kracht weer mag gaan stromen.

In de baarmoeder van moeder aarde maken we weer contact met onze meest diepe wijsheid die altijd al aanwezig is. Wat mag jij manifesteren, welke krachten mogen zichtbaar worden, wie mag jij zijn vanuit authentiek vrouw zijn. 

 

 

 

liefde, zachtheid, de kracht van kwetsbaarheid

 

 

 

De baarmoeder is geen plek om angst en pijn te bewaren. Maar een plek voor creatie en het geven van leven. Het stopt hier, bij ons.

" Your womb is not a place to store pain and fear;

Your womb is a place to create and give birth to life"

 

"De baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren;
De baarmoeder is een plek van creatie en geboorte van leven."

 

 

Hierdoor kunnen we weer contact maken met onze oorsprong en de liefde en creatiekracht welke welke voelbaar is in onze baarmoeder. 

 

De baarmoeder was voor mij als klein mensje in wording een onveilige plek, de plek waar mijn tweeling broertje stierf. Tijdens re-birting rituelen mocht ik hier terug herinneringen ophalen, doorleven en helen. Ik heb veel innerlijke werk verricht verbonden met mijn baarmoeder, de zweethut en ademwerk zijn hierin zeer helend geweest. Ik heb leren ademen in de warmte en donkerte van de zweethut, gedragen door moeder aarde. 

Jaren geleden heb ik de rite of de womb mogen ontvangen in het bijzijn van een bijzondere cirkel mannen. Ik was diep geraakt, voelde me gezien in mijn vrouwelijke kracht. Mocht diepe pijn, schaamte en angst loslaten waardoor er ruimte kwam voor mijn authentiek vrouw zijn. Na het ontvangen van de rite mag je deze doorgeven aan andere vrouwen, het verlangen bleef dit ooit door te mogen geven op het moment als ik hier een ja in zou voelen. Deze voel ik nu meer dan ooit, om op volledig eigen wijze in combinatie met een zweethutritueel de rite door te geven. 

 

 

Na een kennismaking met elkaar en het delen van onze intenties gaan we gezamenlijk de zweethut voorzien van dekens, waarna we via het stenen ritueel onze intenties meegeven voor deze ceremonie. Wie of wat wil jij verwelkomen, transformeren, eren.

Samen met de vuurvrouw of vuurman ontsteken we het vuur welk vervolgens enkele uren mag branden om de stenen in de diepte te verwarmen. Dit is de tijd dat wij naar binnen mogen keren en ons innerlijk vuur te voeden via een ademreis. Via de verbonden adem word je meegenomen naar de diepere lagen in jezelf, ervaren wat er leeft in jou, wat gehoord en gezien wil worden, jezelf welkom heten.

Tegen de tijd dat de stenen warm genoeg zijn komen we samen bij het vuur om ons klaar te maken om via de windrichtingen, elementen, de warmte van de stenen en de geuren van verschillende kruiden in verbinding met elkaar verder te reizen naar onze eigen dieptes.

De hut wordt langzaam donkerder gemaakt zodat je in de vertraging kunt wennen aan de donkerte van de hut die symbool staat voor de baarmoeder van moeder aarde die jouw mag omhullen en beschermen om de diepe lagen in jezelf te ontmoeten en te helen. We reizen door de verschillende windrichtingen en elementen waarbij delen, zang, drum, verbinding en stilte elkaar zullen afwisselen. De hut bestaat uit 4 rondes. Bij iedere ronde worden nieuwe stenen naar binnen gebracht door de vuurvrouw/man. De stenen zijn de dragers van de wijsheid van de aarde, ze schenken ons verhalen en kennis. Ze worden ook wel de grootmoeders genoemd. Door het gieten van water over de stenen komt er hete stoom vrij die ervoor zorgt dat we gaan zweten. De hitte nodigt je uit diep te zakken in je eigen adem, uit het hoofd en in het lijf, in de ervaring in dit moment. Het nodigt je uit om op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau te reinigen. Bij het verlaten van de hut word je symbolisch herboren uit de schoot van moeder aarde. Je stapt opnieuw het leven in, verbonden met jouw authentieke zelf.

We ronden de ceremonie af met een deelronde waarin we terugkijken op de ervaringen van deze bijzondere dag

Tijdens een weekend ceremonie hebben we naast deze bijzondere innerlijke processen een heartdancing waarin je vanuit jouw authentieke zelf in verbinding mag met met elkaar via de magie van dans. We gaan spelen, plezier maken, genieten en het leven vieren. Een zeer bijzondere en verdiepende afsluiten van het weekend. 

We werken in kleine groepen van max 8 deelnemers, waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht.

 

Wat kun je verwachten?

  • Een krachtig team professionals met de nodige ervaringen en achtergrond
  • Afgestemde en trauma sensitieve ondersteuning
  • Je ontvangt de 13de rite van de Munay Ki
  • Heerlijk vegetarisch eten
  • Een reis met prachtige muziek gecombineerd met live instrumenten
  • Verbinding met elkaar vanuit het hart
  • Een unieke ervaring die nog geruime tijd doorwerkt

 

Datum:

Zaterdag 31 aug 13.00 tot zondag 1 september 15.00 / vrouwen

Locatie: de Vlindertuin in Heythuysen (Limburg)

Investering in jezelf:

Dag retreat: 165 euro

Weekend retreat: 225 euro (50 euro korting ivm fotorapportage gedurende het weekend van 31 aug/1 sept: 175 euro)